Zo snel groeien kindervoeten

Kinderen groeien en ontwikkelen constant. Hun voeten vormen hier uiteraard geen uitzondering op. In de winkel zie ik dagelijks hoe snel kindervoeten groeien en hoe belangrijk het is om regelmatig de juiste schoenmaat te controleren. Zowel voor het comfort als voor de gezondheid van de voeten en het hele lichaam.

Wees alert voor de groeiende kindervoeten

Het is opmerkelijk hoe vaak kinderen zelf niet doorhebben dat hun schoenen te klein zijn. Ze wennen aan het gevoel van strakke schoenen en geven zelden aan dat ze ongemak ervaren. Nochtans zijn de gevolgen groot: een verkeerde stand van de voet, blaren tot zelfs voetproblemen op lange termijn. Daarom is het heel belangrijk om als ouder zelf alert te zijn. Bij Tonttu leggen we je maar al te graag uit wat de signalen zijn dat het misschien tijd wordt voor een nieuw paar.  


Hoe vaak heeft jouw kind nieuwe schoenen nodig?

De groeisnelheid van kindervoeten varieert per leeftijd. Hieronder geven we jou een richtlijn van de termijn waarop je aan nieuwe schoenen moet denken.

Onthoud vooral dat de groei van de allerkleinsten niet meegaat met de seizoenen. Bij grotere kinderen kan dit wel als rode draad dienen.

  • Baby's (0-1 jaar): Elke 2 maanden
  • Peuters (1-3 jaar): Elke 3 maanden
  • Kleuters (3-5 jaar): Elke 4 maanden
  • Schoolkinderen (5-12 jaar): Elke 5-6 maanden
  • Tieners (12-18 jaar): Elke 6 maanden<
     
Kindervoeten meten is belangrijk

Voordat je een nieuw paar schoenen koopt, is het van groot belang om de voeten van jouw kind nauwkeurig te laten meten. Veel ouders kopen op de groei. Maar te grote schoenen kunnen net zo schadelijk zijn als te kleine schoenen. Een juiste pasvorm biedt de nodige ondersteuning en voorkomt blessures.

Bij Kinder- en jeugdschoenen Tonttu hebben we gespecialiseerde meetapparatuur en beschikken we over de expertise om de meting te doen. Bij ieder kind worden telkens opnieuw de voeten gemeten en gaan we niet uit van de schoenmaat die ze reeds dragen. We vertrouwen enkel op onze eigen metingen en oordeel.  

Ook voor jouw schoenkeuze met steunzolen kan je bij ons terecht. Veel mensen denken dat je een maatje groter moet nemen, maar dat is net per se de waarheid. De aanpasbaarheid van de schoen staat hierbij voorop. Daarnaast helpen wij je ook bij het kiezen van de juiste maat.

Kom zeker langs in onze winkel. We meten met plezier de voeten van jouw kind en adviseren je over de beste schoenkeuze. Elk merk, elke schoenzool en -leest is anders. Door te passen zorgen we er samen voor dat jouw kind met de juiste pasvorm in stijl kan spelen, leren en groeien. Daarnaast geven we ook advies over hoe je kan herkennen dat de schoenen opnieuw te klein worden en wanneer het dus tijd is voor een nieuw paar.

 

Kom langs en ervaar het verschil!